top of page
Søg
  • Forfatters billedeLouise Torp

2 års status med CI.Så nærmer jeg mig 2 årsdagen for lyd via CI. Der er sket meget siden min sidste post ca 8 måneder efter jeg fik lyd på, og så alligevel ikke. Udviklingen i min hørelse tog virkelig turbofart med hård træning de første 6 måneder. Derefter begyndte jeg at vende tilbage til en normal hverdag hvor jeg ikke længere var særlig opmærksom på om der skete fremgang eller ej med min hørelse. Men når jeg tænker tilbage nu over en periode på 1,5 år så er der sket en fantastisk fremgang. Jo mere tiden går jo mere blød og homogen bliver mit lydunivers med mit CI sammenlignet med begyndelse, hvor lyden virkede relativ mekanisk. Det er ikke en stor iørefaldende forskel men den er der! Og det er virkelig helt vidunderligt at vide udviklingen aldrig helt stopper. At hjernen bliver ved at udvikle sin evne til at høre med CI.


Træner jeg stadig? Ja det gør jeg principielt. Det bliver bare ikke længere opfattet som træning. Jeg lytter til musik og podcast flere timer hver dag. Tænk, jeg har aldrig lyttet til podcast før, nu kan jeg nærmest ikke få nok.


Jeg fik kun CI på det venstre øre da jeg på papiret med høreapparat stadig kunne klare mig nognelunde med mit højre øre. Så var det en fordel i denne situation at tage et øre af gangen. Det har dog slået mig efter jeg har vænnet mig til lyden via mit CI, hvor chokerende lidt lyd der kommer ind igennem mit højre øre. Min gamle ellers gode øre!!


Status på min hverdag nu med CI, er at jeg klare mig væsentlig bedre end før. Jeg bruger langt mindre energi på at kommunikerer og skal ikke hele tiden mundaflæse. Jeg vil dog på ingen måde kalde mig normalhørende. Der er stadig udfordringer med CI. Selvom jeg er blevet bedre til at skelne i støj, er et kompleks støjunivers et stort problem. Jeg kan ikke fange og skelne musik i restaurant. Kommunikation er svær i støj eller når mange mennesker taler. Når alt kommer til alt har teknikken trods alt sine begrænsninger. Samlet set er jeg dog dybt taknemmelig og ser mit nye liv med CI som en kæmpe gave. Jeg elsker at lytte til fuglende der synger, vinden der blæser og bladende der rasler. Vandet der klukker i strandkanten og andre små lyde normalt hørende ofte tager forgivet. Det er altsammen lyde jeg ikke havde i mit univers før.

214 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.
bottom of page