top of page
Søg
  • Forfatters billedeLouise Torp

Operationen og de første 2 ugerDag 1:

Nu med hvid turban. Synes den klæder mig meget godt. Operationen gik fint. Har fået indopereret CI i mit venstre øre på gentofte hospital. Kirurgen starter med at tjekke op på data og fortæller de skal operere den højre side. Som nordjyde flasket op med sort humor tænker jeg haha han er sjov. Da de begyndte at tegne streger på højre side af hovedet gik det op for mig at det vist kun var mig der opfattede det som joke... jeg fik rettet op på misforståelsen og fik tegnet streger på venstre side i stedet. Det kan øjensynlig let ske og det er derfor de altid dobbelttjekker samtlige informationer. Operationen tog lidt over 4 timer.


Jeg havde glædet mig til lyd, men også til stilhed, ro i hovedet uden tinnitus. Larmen er nu så voldsomt på den venstre side, at jeg næsten føler den overdøver alt. Det er det første der slår mig da jeg bliver vækket efter narkosen. Den voldsomme larm.


7 timer senere:

Er træt og svimmel men har det ok. Føles lige nu som kombinationen af mellemørsbetændelse med en murende trykkende følelse der hvor de har lavet udhuling i kraniet for at indsætte et implantat. Alt i alt kan de værste smerte klares med to panodiler og en ibuprofen.


Dag 2:

Jeg har fået bandagen af hvilket var en stor lettelse. Den har trykket og presset. Skulle hjem efter morgenmaden men er varm så jeg bliver til efter frokost så de er 100% sikker på jeg ikke har feber. Føler mig meget svag og svimmel. Men smerter er stadig meget lettere end jeg havde frygtet. Kommer hjem og får endelig mulighed for at se på hovedet med lidt hjælp, og Jeg ualmindelig imponeret over det fine arbejde. Kirurgen har lavet et så fint snit som følger ørets kant.

Status:

  • Er let følelsesløs på venstre side af tungen. Giver en svag forvrængning af smagen salt

  • Følelsesløs på venstre øre.

  • Det larmer stadig. Har tinnitus for fuld udblæsning på mit venstre øre

  • Jeg føler faktisk ikke jeg har mistet hørelse!!! Kan høre når jeg banker på øret og hovedet på samme måde som før. Og at det klukker med væske/blod i mellemøret. Øret er for hævet til at jeg kan teste det med det gamle høreapparat.

  • Selvom jeg er svimmel, har det intet med balanceorganet at gøre. Ingen skade er sket her ifølge de første undersøgelser. Det er ren udmattelse tror jeg.


Første uge:

De første 7 dage har været helt anderledes end jeg havde forventet. Jeg har været helt ind til benet udmattet. Stort set kun sovet og spist de første 6 dage. Hele jorden sejler omkring mig, hovedet runger og jeg blive lynhurtig kvalmende træt hvis jeg ikke sover. Jeg har ingen smerter på siden af hovedet hvor han har indsat implantatet hvilket overrasker mig. Til gengæld er der smerter inde fra mellemøret som ved en mellemørebetændelse. Men der er også en del blod og væske som presser på trommehinden. Jeg klarer mig med panodil. Har dog dage hvor jeg sidder og tæller minutter til at jeg må tage den næste omgang panodil. Ellers flyder alt sammen denne uge. Sover og spiser.


Dag 8

Smerterne er lettet og næsten væk. Fantastisk. Jeg har også fået mere energi og kan nøjes med at sove en enkelt gang om dagen. Jeg føler stadig meget svimmel og svag men ikke konstant som før. Har forsøgt at gå en tur men må hjem efter 5 min.


Dag 9

Har været på hospitalet for at få plaster af og kontrolleret såret. Alt ser så fint ud. Tråden skal opløses af sig selv så de gør nu ikke mere. Der er stadig blod i mellemøret kunne de se. Men jeg kan selv mærke at det flyder mindre ud end tidligere. Det er aftagende. Er stadig meget træt og den lille tur på hospitalet gjorde mig helt igennem udmattet.


Dag 14

Nu to uger efter operationen er alle smerter helt væk. Hævelsen har foretaget sig og jeg begynder at kunne mærke det meste af mit øre igen. Jeg har derfor haft mulighed for at teste resthørelse med høreapparat. Og umiddelbart høre jeg ikke noget. Men jeg kan høre bankelyde når jeg banker på øret og på hovedet så lidt bas har jeg bevaret.

Status:

  • Stadig let følelsesløs på den ene side af tungen. Kan ikke finde ud af om det er blevet bedre eller om jeg begynder at vænne mig til det. Tror mest det sidste.

  • Stadig svimmel. Verden sejler under fødderne på mig. Men i mindre grad og mindre træt. Jeg er begyndt at gå gode ture. Dog i lavt tempo.

  • Kan mærke meget mere af mit venstre øre.

  • Stadig fuld udblæsning på tinitus.


12 oktober får jeg sat lyd til. Det er om knap 4 uger.

431 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page