top of page
Søg
  • Forfatters billedeLouise Torp

Status 6-8 mdr. med CI

Opdateret: 10. sep. 2021Der er nu gået ca 7-8 måneder siden jeg fik tilsluttet lyd. Jeg nyder alle de lyde jeg får med hver dag med mit CI. Særligt er jeg dybt taknemmelig over at kunne høre de mange fugle omkring mig. I starten lød fuglesang en anelse elektronisk og unuanceret. Nu er det noget af det smukkeste jeg kan lytte til og det får mig altid til at være 100% til stedet i nuet. Jeg håber aldrig jeg kommer til at skovens lyde forgivet. Støj er dog stadig et problem og det er blevet mere klart for mig hvor et CI har sine begrænsninger.


Nå men der er sket en del siden jeg sidst fik skrevet en Update som jeg for god ordens skyld gerne vil samle op på i den rigtige rækkefølge.Nyt høreapparat


Jeg havde før jeg blev opereret Oticon høreapparater på begge øre. Af CI leverandør valgte jeg cochlear, derfor skulle jeg skifte mit høreapparat på højre øre ud med GN resound, eftersom cochlear samarbejder med GN resound. Det var jeg ærlig talt meget spændt på. Jeg havde tidligere læst en del om det nye GN resound som skulle være godt til svært hærehæmmede. Og jeg må indrømme, jeg blev ikke skuffet. Efter et par indstillinger fik jeg helt ny glæde af mit højre øre. Jeg fik en følelse af at få langt mere lyd ind end før, samtidig med at jeg bevarede den skelne evne som Oticon før havde været de bedste til at levere. Lyduniverset harmonerede dertil meget godt med mit CI. Det bedste af det hele var den direkte tilslut til iPhone på begge øre. Så nemt og transparent. Det fungerer ualmindelig stabilt og der har aldrig været problemer 🙌. Den fulde glæde kommer når jeg høre musik. Aldrig har det lydt så fantastisk som når det bliver streamet direkte i hovedet på mig gennem begge øre. Kombinationen af CI og høreapparat har givet lyden en ny og lækker dybde. Det næstbedste er telefonsamtaler som er langt nemmere med begge øre. Ordnede flyder ubesværet ind uden jeg skal kæmpe med puslespilsarbejde for at forstå en samtale.6 mdr. hørekontrol


6 mdr. efter tilslutning af lyd på CI fik jeg en ny hørekontrol. Det var samme test som jeg gennemførte umiddelbart før operationen netop for at kunne måle på præcis de samme parameter. Denne test skal jeg atter igennem efter 12 mdr. for at måle på udviklingen over længere tid. Det var virkelig interessant at se hvor meget jeg har forbedret min hørelse. Selvom jeg går rundt og nyder en ny verden med flere lyde, så følte jeg også at jeg klarede mig ret godt før operationen. Jeg hørte måske bare på så mange andre måder. Dertil har jeg ikke som mange gør, ventet til det absolut sidste før jeg fik indopereret mit CI. Min hørelse har det meste af mit liv været nedadgående på begge øre og mit valg om CI var en konstruktiv beslutning om at træne det ene øre op, før det var helt slut med lyd på begge øre. Så når jeg ser tilbage på min hverdag før og efter, har jeg ikke en følelse af at et CI som sådan revolutioneret mit liv og min hverdag. Så faktisk var jeg lidt i tvivl hvor meget jeg havde rykket mig når det kom til stykket. Og det må man sige jeg havde. Se testen neden for - testen før er taget med høreapparat på begge øre, testen efter er taget med CI og høreapparat.


Men et CI er ikke kun lytter idyl og en fikset hørelse. Jeg har også måtte acceptere at det har sine begrænsninger. Når alt kommer til alt er man afhængig af at en computer kan omsætte lyde korrekt til de elektroniske signaler der sendes til hjernen. En af testene gik på hvor mange db talen skal være over støj for at jeg kunne skelne 50% af talen. Her blev det meget tydligt at når tale og støj havde samme volumen kunne CI ikke længere finde ud af hvad der var hvad. Dens inteligente skanningssystem måtte krybe til kors i forsøget på at fange talen og den skiftevis fremhævede støjen mens den nedtonede nedtonede talen og omvendt. Støj er dermed ikke kun en udfordring for hjernen som jeg tidligere har fokuseret meget må, men faktisk også en stor udfordring for CI som det er nu. Et høreapparat har en langt hurtigere processor der i højere grad lykkedes med at adskille talen og nedtone støjen. Men heldigvis er den del af CI apparatet i løbende udvikling.


Når det så er sagt er jeg stadig på venstre øre gået fra at forstå 16% tale i støj med høreapparat, til 66% tale i støj med CI. Så selvom jeg ikke tænker så meget over det, er der stadig sket en ret stor forbedring. I følge min audiolog vil det nok kun være på skelneevne af tale i støj man vil se en udvikling til 12 mdr testen da jeg jeg i ro og uden mundaflæsning faktisk fanger 98%. Meget mere kan der ikke presse ud af den citron :-)

375 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


Luca Sofia Engen
Luca Sofia Engen
Jun 16, 2019

Det er så utroligt flot, smukt og sejt, kæreste Louise!!! 😍❤️👏👏

Like
bottom of page