top of page
Søg
  • Forfatters billedeLouise Torp

Valg af produkt

Opdateret: 7. mar. 2019

Dette indlæg har været lidt længere tid under vejs. Men før sommerferien var jeg til samtale med audiolog for at vælge produkt. Mod al forventning havde jeg modsat høreapparater faktisk en ret stor palette af produkter som jeg kunne få lov til at vælge imellem. Der er to typer af cochlear implantater, dem der hænger på øret og dem der kun sidder lidt længere oppe på selve hovedet. Derudover er der op til 4 forskellige leverandører. Hver leverandør har deres samarbejdspartner inden for høreapparatindustrien hvilket er relevant for en som mig, der skal have et høreapparat på mit højre øre, som gerne skulle samarbejde med et cochlear implantat på det venstre øre.


Audiologen var objektiv og brugte primært energi på at præsentere mig for en lang række brochurer og svare på evt. spørgsmål. Ugen efter havde jeg en samtale med kirurg for at tale om hvad jeg kunne forvente under og efter operationen og hvordan det ville forløbe. Vi endte dog også med at tale om produktet, og heldigvis for det var han på ingen måde bange for at komme med sin personlige holdning.


Der tre ting der er vigtige at forholde under valg af produkt, i prioriteret rækkefølge

  1. Implantatet og elektroden som du får opereret ind i dit hoved, skal du gå med så længe det kan holde. Højst sandsynlig 20-30 år. Ifølge audiologen er den indre del af produktet stort set ens hos alle leverandører, så detaljer i elektroden behøvede jeg ikke at forholde mig til. Men spørger du kirurgen er det den eneste del af produktet der har betydning når du står og skal vælge produkt. Hos de to leverandører cochlear, og Oticon er der 24 elektrodepunkter i tråden der opereres ind i dit indre øre, modsat de andre leverandører der kun har 12. Altså ca en halvering af de elektrodepunkter der sender signal til hjernen om at der er en lyd. Det må simpelthen gøre en forskel tænker man. Det skal tilføjes at der ikke er dokumenteret nogen forskel i udbyttet mellem de forskellige leverandør. Om du har 12 eller 24 er ikke dokumenteret til at gøre en forskel. Men du er ekstra udsat med kun 12 elektrode punkter. Engang imellem sætter en elektrode ud, og har du kun 12 elektrodepunkter er det mere sårbart end hvis du skulle undvære 1 ud af 24. Sætter for mange elektroder ud skal der indopereres et nyt implantat. Ifølge kirurgen har Oticon og Cochlear de bedste elektrodestrenge. Skulle han vælge imellem de to så har oticons elektrodestreng en lille svaghed i måden enden er formet der gør det svært at få den helt i bund. Så cochlear vinder. Men det blev understreget at begge produkter er meget gode.

  2. Der er to typer af implantater – dem hænger på øret og ligner alm høreapparat og dem sidder længere oppe på hovedet. Den sidste brander sig meget på at være en mere usynlig og diskret løsning. Ulempen er dog at de ikke kan oplades, men kun går på batterier. Her taler vi om to batterier om dagen!!! Det skyldes at apparatet skal levere strøm til det indvendige implantat der sender strømsignaler til hjernen for at stimulere en lyd.

  3. Sidst er der at tage stilling til hvilket høreapparat de forskellige leverandører samarbejder med, og hvad man ønsker her.

Mit endelig valg gik derfor til Chochlear N7 på mit venstre øre Med GN resound høreapparat på mit højre øre. GN resound nyeste apparat havde jeg efter en længere research nemlig et ønske om at afprøve, da jeg i vinters skulle have nye høreapparater. De skulle efter signede være en af de førende i den tunge kategori for de svært hørehæmmede og når er der hvor man klamre sig til den sidste rest af hørelse er kun det bedste godt nok. Men det endte med Oticon igen. Min fornemmelse var at de var særdeles tidspresset på audiologisk afdeling og det kræver ekstra tid for dem hvis jeg valgte at hoppe fra en leverandør til en anden. Dertil hvad angår CI har jeg en personlig ide om at choclear som har været længst fremme på markedet er længste fremme i udviklingen af cochlear implantater. Deres nyeste N7 imponerede mig. Direkte opkobling til iPhone, smart sound IQ scanningstechnologi og vandtæt hylster var et plus, eftersom jeg gerne ville kunne ro, surfe og sejle med CI. Oticons produkt imponerede mig også. Det ville uden tvivl være mit andet valg.


På mandag skal jeg indlægges. Om 4 dage. Det har længe ligget så fjernt og nu er det pludselig tæt på.

342 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page